We zullen in Nederland tot 2014 moeten wachten op een verhoging van het aantal nieuwbouwwoningen. Het aantal nieuwbouwwoningen zal dit jaar rond de 53.000 liggen, terwijl het volgend jaar zelfs af zal nemen naar ongeveer 51.000 woningen.

nieuws_afbeelding_277

Het aantal nieuwbouwwoningen zal in 2014 weer licht toenemen en op ongeveer hetzelfde niveau als dit jaar uitkomen. Daarna zullen er waarschijnlijk meer woningen worden gebouwd. Door de toename van het aantal nieuwbouwwoningen zal het aantal huurwoningen afnemen tot onder de 30 procent in 2014.

De nieuwbouwsector maakt een moeilijke tijd door, het aantal verkochte nieuwbouwhuizen neemt af, terwijl de vooruitzichten met een hogere btw en een lagere overdrachtsbelasting ook niet goed zijn voor de nieuwbouwsector.

Daarnaast zullen beperkende maatregelen op nieuwe hypotheken ook steeds meer invloed krijgen op de verkopen in de nieuwbouwsector. Bouwkennis, uitgever van marktinformatie in de bouwsector, verwacht dat er vooral problemen zullen ontstaan als de hypotheekrenteaftrek wordt aangepakt. In dit geval zal het aantal mensen dat een huis koopt op lange termijn afnemen.

Bron

Tags: