Nederlanders zijn mensen die zich graag indekken tegen risico’s en de gemiddelde Nederlander heeft verschillende verzekeringen. Maar wat voor verzekeringen hebben de meeste Nederlanders eigenlijk?

-          De autoverzekering

De autoverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland een auto heeft. Er zijn grofweg drie verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA (wettelijke aansprakelijkheid)

Bij een WA verzekering is alleen de schade die met de auto is veroorzaakt gedekt tot een bepaald bedrag. Deze verzekering is vooral bedoeld voor oudere auto’s.

  • WA met beperkt casco

Bij een WA met beperkt casco is ook schade aan de eigen auto gedekt zolang deze niet zelf veroorzaakt is. Daarnaast vallen zaken als diefstal, joyriding en schade bij natuurrampen ook onder de dekking. Dit type verzekering is over het algemeen voor auto’s met een leeftijd van 4 tot 8.

  • WA met volledig casco of allrisk

Dit type verzekering is vooral voor mensen met een nieuwe auto en deze verzekering vergoed de meeste schade. Ook als de bestuurder zelf per ongeluk de auto zou beschadigen.

-          De zorgverzekeringzorgverzekering

 

De zorgverzekering is een andere verzekering die iedereen die woonachtig is in Nederland moet hebben afgesloten. Iedereen is verplicht om een zogenaamde basisverzekering af te sluiten en daarnaast kunnen indien gewenst andere aanvullende verzekeringen worden afgesloten. Zo kunnen bijvoorbeeld tandartskosten of kosten voor fysiotherapie worden meeverzekerd met aanvullende verzekeringen. Om te bepalen wat de beste verzekeringen voor jou zijn, kun je het beste zorgverzekeringen vergelijken op een van de vele sites die voor dit doel zijn gemaakt.

-          De uitvaartverzekering

Veel Nederlanders hebben een uitvaartverzekering omdat een uitvaart een dure aangelegenheid is en daarnaast is de premie die betaald moet worden voor een uitvaartverzekering meestal erg laag. De uitvaartverzekering is bovendien een verzekering die veel taken van nabestaanden overneemt en nabestaanden opvangt, waardoor zij ook meer tijd hebben en in rust kunnen rouwen zonder na te hoeven denken over het regelen en financieren van de uitvaart.

-          De overlijdensrisicoverzekering

Ook de overlijdensrisicoverzekering een verzekering die door veel Nederlanders wordt afgesloten. Het is een verzekering waarbij er een bepaald bedrag uit wordt gekeerd als de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt. Het is ook mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten zonder einddatum.

200538231-001

Er wordt in de meeste gezinnen vooral een overlijdensrisicoverzekering afgesloten voor de kostwinner. Zo kan het gezin ook na het overlijden van de kostwinner zonder zorgen doorleven en zij zullen dus geen problemen hebben de vaste lasten die ook na het overlijden moeten worden betaald. Met het geld kunnen zaken als de hypotheek en de kosten voor de opleiding van kinderen worden betaald.

Bron:
http://www.verzekeren.net

Tags: